Βραβεία ΠΣΑΤ – 2023 – Βράβευση της Εθνικής Ομάδας Σκοποβολής από την Πρόεδρο του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη

Η ελληνική σκοποβολή βρέθηκε… στα καλύτερά της το 2023. Αφού είχε… ανοίξει τον δρόμο ήδη από το 2016, η Άννα Κορακάκη με την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο 25μ. Πιστόλι και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στο Αεροβόλο Πιστόλι 10μ., νέα πρόσωπα ξεπρόβαλλαν στο σκητ ανδρών και γυναικών, με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες… τη χρονιά που σε λίγες ημέρες  φεύγει: Όπως ο Ευθύμης Μίτας, ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης και η Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Άννα Κορακάκη (Σκοποβολή/10μ. Αεροβόλο Πιστόλι, 25μ Πιστόλι  & 25μ. Πιστόλι Στάνταρντ)

Το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο της παγκόσμιας σκοποβολής και μετρά αντίστροφα για τη συμμετοχή της στους Ο.Α. του Παρισιού. Το 2023 χάρισε στην Ελλάδα, στο αγώνισμα των 10μ Αεροβόλου Πιστολίου, ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ταλίν και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού. Καθώς και ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο στα 25μ. Πιστολίου Στάνταρντ στο Παγκόσμιο του Μπακού. Μαζί με δύο χρυσά μετάλλια, ένα στα 10μ. Αεροβόλου Πιστολίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα χρυσό στα 25μ. Πιστολίου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Καθοδηγητής της στο ψηλότερο σκαλί της σκοποβολής διεθνώς είναι πάντα ο πατέρας και προπονητής της Τάσος Κορακάκης, ο οποίος είναι προπονητής αθλητριών πιστολίων.

Ευθύμης Μίτας (Σκοποβολή/Σκητ)

Ο Ευθύμης Μίτας, πρωταθλητής του σκητ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπακού και έγινε ο πρώτος Έλληνας που στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκητ, ενώ στο ομαδικό, μαζί με τους Νικόλαο Μαυρομάτη και Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο Ρεκόρ. Έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (Σκοποβολή/Σκητ)

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό σκητ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπακού, ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Σκητ, πετυχαίνοντας το απόλυτο στις βολές, επίδοση που αποτελεί Παγκόσμιο Ρεκόρ. Εξασφάλισε έτσι, τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Εμμανουέλα Κατζουράκη (Σκοποβολή/Σκητ)

Η 22χρονη Χανιώτισσα Εμμανουέλα Κατζουράκη αποτελεί το καμάρι… γένους θηλυκού, της Ελλάδας στο σκητ. Η ικανότητά της να… στοχεύει δεν περιορίζεται στη σκοποβολή… αφού παράλληλα με την εντατική προπόνηση στο άθλημα που αγαπά συνδυάζει και τις σπουδές της στη Φαρμακευτική. Το 2023 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πρόσθεσε και δύο ασημένια μετάλλια στη συλλογή της, ένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ραμπάτ και ένα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Προπονητής αθλητών σκητ είναι ο Γιώργος Σαλαβαντάκης.