Βούλα Ζυγούρη: Η Ολυμπιονίκης έτρεξε στο Cardio Run 2017 υπό την αιγίδα του ΣΕΟ για την προσφορά απινιδωτών στις ακριτικές περιοχές! [pics]

Η σπουδαία αθλήτρια και ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη απέδειξε, για άλλη μία φορά,  την μεγάλη κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά, μέσω της συμμετοχής της στον αγώνα δρόμου «CardioRun», ο οποίος αποτελεί το τέταρτο και τελευταίο μέρος της μεγάλης τριήμερης έκθεσης «Athletic & FitnessExpo» για την άθληση, την υγεία και τη διατροφή, που πραγματοποιήθηκε στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2017. Η έκθεση διεξάγεται για 10η συνεχή χρονιά και συνδιοργανωτές είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και η Πανελλήνια Φιλογυμναστική Εταιρεία.

Ο απογευματινός αγώνας δρόμου «Cardio Run», ο οποίος διεξήχθη στις 21 Οκτωβρίου 2017 στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και σκοπός της διεξαγωγής του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν μάστιγα στις μέρες μας καθώς και την πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σχετικά με αυτό, η κα Ζυγούρη δήλωσε: «Ως αθλητικός επιστήμων πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η τραγική πρωτιά μπορεί να ανατραπεί με όχημα την άθληση και τον «ορθολογισμό» της διατροφής οι οποίες θα βελτιώσουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας μέσα στο σύγχρονο επιβαρυμένο περιβάλλον μας».

 

Πέρα όμως από τη διαμόρφωση αθλητικής κουλτούρας και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου διαβίωσης, το «Cardio Run» αποσκοπεί και στη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστούν απινιδωτές, οι οποίοι αποστέλλονται και διανέμονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Έτσι, η ολυμπιονίκης της πάλης και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, με το σύνθημα του αγώνα «τρέξε με την καρδιά σου … για την καρδιά σου» και με όπλο τις εξαιρετικές αθλητικές της επιδόσεις και ικανότητες, πήρε μέρος στο «Cardio Run» προκειμένου να συνεισφέρει έμπρακτα στο σπουδαίο κοινωνικό εγχείρημα της αγοράς και της διανομής απινιδωτών στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Οι απινιδωτές που θα αποκτηθούν από τα χρήματα που συγκέντρωσε το φετινό «Cardio Run» θα δοθούν στις 7 Νοεμβρίου 2017.

Πέρα από την ενεργή συμμετοχή της στο θεματικό αθλητικό γεγονός του «Cardio Run», η κα Ζυγούρη, τόσο ατομικά όσο και ως μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, καταβάλλει συνεχώς κάθε προσπάθεια για τη διαρκή αναβάθμιση, την ποιοτική ανάπτυξη, την ανοδική πορεία και την θεσμική καθιέρωση κάθε θεματικού αθλητικού δρώμενου, που προσανατολίζεται στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας καθώς και στη διαμόρφωση μίας αθλητικής κουλτούρας.

Επόμενος σταθμός της σπουδαίας αθλήτριας θα είναι ο απογευματινός αγώνας δρόμου στον «Διομήδειο Κήπο» στο Χαϊδάρι, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο και είναι αφιερωμένος στη δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων.

http://www.axiaplus.gr/%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b1-%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b7-%ce%b7-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%be%ce%b5-%cf%83/