Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο την αποχώρησή του από το μπάσκετ και έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας λίγες ημέρες αφότου τον αποθέωσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε τετράλεπτο βίντεο με φωτογραφίες και στιγμές της ζωής του Kill Bill, από την παιδική ηλικία και την επαγγελματική του καριέρα και τα μεγάλα καλάθια του Βασίλη Σπανούλη, το οποίο έκανε τη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψονίδου να λυγίσει και να ξεσπάσει σε κλάματα.

Για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι όλο αυτό που έκανα στο χώρο του μπάσκετ. Έμαθα πολλά πράγματα σαν άνθρωπος, καλλιέργησα το σώμα μου και το μυαλό μου όλα αυτά τα χρόνια. Έκανα μέσα από το μπάσκετ μια πολύ όμορφη οικογένεια, έζησα στιγμές που ποτέ δεν φανταζόμουν. Πάντα είχα υψηλούς στόχους κι ήθελα να πάω όσο ψηλότερα γίνεται αλλά ποτέ στην ζωή μου δεν φανταζόμουν ότι θα πετύχω με τους συμπαίκτες, προπονητές, τις διοικήσεις και τον κόσμο όλα αυτά. Είναι σαν παραμύθι για μένα. Το ταξίδι είχε και καλές και άσχημες στιγμές. Αλλά οι άσχημες στιγμές είναι αυτές που με σκληραγώγησαν, με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη και με έκαναν στο τέλος να χάσω και τα μαλλιά μου“, δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης.