Βαγγέλης Βόγλης

Χειροσφαίριση,
2004 Αθήνα
6η Ολυμπιακή Θέση

Ο Βαγγέλης – Γιώργος Βόγλης (γεννημένος στις 17 Δεκεμβρίου 1977) είναι Έλληνας Ολυμπιονίκης χάντμπολ, γεννημένος στη Στοκχόλμη από Αρτινους γονείς, έπαιζε ως εξτρέμ.

Δεκαετία του 90 ήρθε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα συγκεκριμένα στην Άρτα όπου τίμησε τα χρώματα της Αναγέννησης στο handball μετά πήρε μεταγραφή και έπαιξε στον πανελλήνιο.

Δεν άργησε να έρθει η κλήση στην Εθνική Ελλάδος όπου έπαιξε στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα και κατέλαβε την 6η θέση και στο παγκόσμιο του 2005 όπου επίσης κατέλαβε την 6η θέση.

Μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα επέστρεψε στη Σουηδία έπαιξε handball υψηλού επιπέδου σε ομάδες Α Εθνικής κατηγορίας. Σήμερα ασκεί το επάγγελμα του προπονητή στη Σουηδία

 

Καριέρα

Έπαιξε χάντμπολ κλαμπ για την Tyresö Handboll και την Hammarby IF, πριν ενταχθεί στην Djurgårdens IF το 2003, τότε είχε παίξει και για την ΑΕΚ.

Το 2007, εντάχθηκε στην HCM Constanța.

Αγωνίστηκε στο τουρνουά χάντμπολ ανδρών στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καταλαμβάνοντας την 6η θέση.  Έπαιξε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Ανδρών του 2005

Το 2017, έγινε προπονητής στην GT Söder.

 Top