Ασημένιο στο Μόναχο η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζοντας να γράφει το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του άλματος επί κοντώ, ανέβηκε για τέταρτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο βάθρο και με 4,75μ. κατέκτησε το 11ο μετάλλιό της σε μεγάλες διοργανώσεις στην κατηγορία των γυναικών μετά από έναν συνταρακτικό τελικό.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ήταν από την αρχή του αγώνα πολύ σταθερή. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40μ., τα 4,55, τα 4,65μ., τα 4,70μ. και τα 4,75μ. και πλασαρίστηκε στα μετάλλια. Για ένα διάστημα μάλιστα το χρυσό μετάλλιο ήταν πάρα πολύ κοντά αφού η Σλοβένα Τίνα Σουτέι που λογιζόταν ανάμεσα στις μεγάλες αντιπάλους της Στεφανίδη, έχασε μία προσπάθεια στα 4,70μ.

Όταν όμως η ανερχόμενη 24χρονη Φιλανδή Βίλμα Μούρτο, πέρασε με την πρώτη τα 4,80μ (ύψος στο οποίο η Κατερίνα έχασε την πρώτη προσπάθεια και το άφησε) κάνοντας παράλληλα ρεκόρ Φινλανδίας και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων, τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή.

Η Στεφανίδη έβαλε 4,85μ και κάνοντας δύο αποτυχημένες προσπάθειες εκεί, έμεινε στη δεύτερη θέση αφού η Μούρτο πέρασε αυτό το ύψος με την δεύτερη προσπάθεια. Την τριάδα συμπλήρωσε η αθλήτρια της Σλοβενίας με το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που έχει στις τάξεις του αθλητές του βεληνεκούς της Κατερίνας Στεφανίδη και της εύχεται καλή συνέχεια και καλή δύναμη για το επόμενο της χρονιάς.