Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική Ελλάδος πινγκ πονγκ

Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική Ελλάδος πινγκ πονγκ

Τα χειροκροτήματα, που ακούστηκαν παρατεταμένα στις εξέδρες του Multiversum Centre στο Σβέσατ δεν ήταν μόνο για τους πρωταθλητές Γερμανούς, αλλά και για τους πανάξιους φιναλίστ, τους Έλληνες αθλητές, που προκάλεσαν τεράστια αίσθηση σε όλο τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την εντυπωσιακή πορεία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Το φινάλε του συναρπαστικού τελικού βρήκε τους Γερμανούς να κατακτούν με 3-1 τον 6ο τίτλο τους στη σειρά, αλλά και την ελληνική ομάδα να φεύγει περήφανη και να εισπράττει γι’ άλλη μία φορά τον θαυμασμό. Δεν της αρκούσε το ασημένιο μετάλλιο, τα έδωσε όλα για την υπέρβαση και είχε τις ελπίδες της για τη νίκη, καθώς έγινε και η μοναδική ομάδα του τουρνουά, που δυσκόλεψε τόσο πολύ τους κορυφαίους της ηπείρου.

Οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή. Το τελείωμα της προσπάθειας στο ομαδικό ήταν αντάξιο της καταπληκτικής παρουσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε όλη τη διοργάνωση. Ο Παναγιώτης Γκιώνης (που σημείωσε τη μοναδική νίκη), ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο αναπληρωματικός Τάσος Ρηνιώτης έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού πινγκ πονγκ.

Η δεύτερη θέση, το πρώτο μετάλλιο στα χρονικά σε κορυφαία διοργάνωση ως εθνική ομάδα, ήταν άθλος, ήταν κατόρθωμα, που τίμησε την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Η απονομή λίγα λεπτά αργότερα έφερε δάκρυα χαράς και ανατριχίλα για μία εξαιρετική παλιά φρουρά, που άξιζε να πάρει επιτέλους αυτό για το οποίο είχε μοχθήσει τόσο πολύ για σχεδόν 15 χρόνια!

https://www.news.gr/athlhtika/alla-athlhmata/article/99906/ashmenio-metallio-gia-thn-ethnikh-ellados-pingk.html

Top