«Ασημένιος» ο Ντούσκος στο Μόναχο – Τελικός μεγάλων ανατροπών

Ο τελικός στο μονό σκιφ, που έκλεισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη βαυαρική πόλη, προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις, ανακατατάξεις και ένα δραματικό φινάλε, με τον Στέφανο Ντούσκο και τον Ολλανδό, Μέλβιν Τβέλαρ να διεκδικούν μέχρι την τελευταία κουπιά το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο ήταν συγκλονιστικός και σε αυτόν τον τελικό. Δώδεκα μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο  Στέφανος διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο μέτρο το χρυσό μετάλλιο, κατακτώντας τελικά το ασημένιο με διαφορά 29 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Τβέλαρ.

Η κούρσα ήταν συγκλονιστική. Ο Έλληνας πρωταθλητής (που ανήκει στον Περιβαλλοντικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ιωαννίνων)  στην αρχή πήγαινε μαζί με τον Γερμανό Όλιβερ Τσάιντλερ. Μετά έπεσε στη δεύτερη θέση και εν συνεχεία στην τρίτη, όταν ο Ολλανδός Μέλβιν Τβέελαρ έκανε αντεπίθεση.

Στα τελευταία 100 μέτρα οι τρεις αυτοί αθλητές μάχονταν για τις θέσεις στο βάθρο με μεγάλο χαμένο τον Γερμανό αθλητή που τελικά έμεινε εκτός μεταλλίων καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε με αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα ο Βούλγαρος Κρίστιαν Βασίλεφ.

Τις θέσεις πέμπτη και έκτη κατέλαβαν οι Γκρεμ Τόμας (Βρετανία) και Μπαστιάν Σέχερ (Δανία) αντίστοιχα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών απευθύνει πολλά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την πρόσφατη επιτυχία του. Ήταν εξαιρετικός και επιβεβαίωσε απόλυτα τις δυνατότητές του. Του ευχόμαστε καλή τύχη και καλή δύναμη για το μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής Αντώνης Παπακωνσταντίνου τερματίζοντας πρώτος με χρόνο 07:21.84 και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.