Απόστολος Τασκούδης (Ολυμπιονίκης 2004): «Μένουμε σπίτι ώστε να μη λείψει κανείς όταν τελειώσει όλο αυτό»

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα ο Απόστολος Τασκούδης ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής του αθλητισμού του Νομού και της Σερραϊκής πάλης κατακτώντας την 6η θέση στα  66 κιλά της Ελευθέρας.

Ο Σερραίος Ολυμπιονίκης με μια μεγάλη συλλογή με μετάλλια και διακρίσεις αλλά και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην πάλη στην άμμο μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι, για την απόφαση της ΔΟΕ να αναβάλλει τους Ολυμπιακούς αγώνες ενώ έστειλε και το μήνυμα του στους Σερραίους.

Ο Ολυμπιονίκης Απόστολος Τασκούδης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:  

«Αυτή η κατάσταση σίγουρα είναι πρωτόγνωρη για όλους μας… Προσπαθώ να μείνω μακριά από τον πανικό και να δω τη θετική πλευρά των πραγμάτων.  Στην καθημερινότητα μας, που όλοι τρέχουμε με τρελούς ρυθμούς, είχαμε χάσει σημαντικές στιγμές της ζωής μας.  Για παράδειγμα πόσες οικογένειες είχαν να καθίσουν στο μεσημεριανό τραπέζι χωρίς το άγχος να προλάβουν την απογευματινή εργασία, τα φροντιστήρια κτλ;;;  Αφιερώναμε αρκετό χρόνο στα παιδιά μας; Ε να λοιπόν, ήρθε η ώρα που μπορούμε να καλύψουμε τα κενά! Κάπως έτσι βιώνω την καθημερινότητα μου… ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ με την οικογένεια, ζωγραφίζουμε, φυτεύουμε λουλούδια, γυμναζόμαστε με παίγνιο δες τρόπους… Μένουμε σπίτι ώστε να μη λείψει κανείς όταν τελειώσει όλο αυτό».

-Για το αν συμφωνεί με την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων:

«Στην αρχαιότητα ίσχυε η Ολυμπιακή εκεχειρία σε κατάσταση πολέμου μεταξύ των πόλεων – κρατών. Δυστυχώς, αυτός ο  «πόλεμος» που συμβαίνει παγκοσμίως είναι άνισος γιατί ο εχθρός είναι αόρατος! Γνωρίζοντας την απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και την απογοήτευση που μπορεί να νιώσει ένας αθλητής, μπορώ να πω πως παρ´ όλα αυτά ήταν η πιο σωστή  απόφαση. Ας μην ξεχνάμε πως κάθε δυσκολία σε κάνει πιο δυνατό!».

-Για το μήνυμα που στέλνει στους Σερραίους:  

«Ας σταματήσουμε την γκρίνια και ας δούμε την πραγματικότητα, επειδή μετά από προσπάθεια ολόκληρης ζωής κατάφερα μια ολυμπιακή διάκριση, αυτό δε  σημαίνει πως είμαι εκατομμυριούχος αντιθέτως ακόμα αγωνίζομαι, καταλαβαίνω όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς αρκετοί από την οικογένεια μου δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα κι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.  Αυτή τη στιγμή όμως ένας ολόκληρος ελληνικός  λαός έχει κλειστεί στο σπίτι του, μια Εθνική μας Επέτειος πήγε να γίνει σαν μια καθημερινή μέρα, η θρησκεία μας βάλλεται, οι ναοί είναι άδειοι. Ας μείνουμε ενωμένοι, με πίστη Στο Θεό και στην πατρίδα».

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/ap-taskoydis-olympionikis-2004-menoyme-spiti-oste-na-mi-leipsei-kaneis-otan-teleiosei-olo-ayto/