Αποστολή & Στόχοι

Η βασική αποστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι η προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι παρακάτω στόχοι:

  • Η καλλιέργεια, διάδοση, και ανάπτυξη του Ολυμπιακού και Φίλαθλου Πνεύματος , η αποκατάσταση των πανάρχαιων και παναθρώπινων Αρχών του Ολυμπισμού, της Ευγενούς ’μιλλας και του Ηθικού ’ψογου Ανταγωνισμού, μέσω της διοργάνωσης και συμμετοχής σε εκδηλώσεις και δρώμενα αθλητικού χαρακτήρα.
  • Η συνένωση όλων των Ελλήνων Ολυμπιονικών και των 2 φύλλων, όλων των αθλημάτων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των αρετών του καθένα, την ανάδειξη της προσφοράς τους και την ενεργοποίησή τους μέσω πολλαπλών δράσεων, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ελληνικού Αθλητισμού και της Ελληνικής Κοινωνίας γενικότερα.
  • Η συνεργασία των Ελλήνων Ολυμπιονικών με όλες τις αθλητικές δυνάμεις της χώρας για την καταξίωση του Ολυμπιακής Ιδέας και η αξιοποίηση τους από την Πολιτεία για την παροχή των ειδικών τους γνώσεων και της πολύτιμης πείρας τους.
  • Η παροχή υποστήριξης και αρωγής σε ευπαθείς ομάδες του Πληθυσμού, μέσω του προγράμματος «Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας» που ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έχει εκπονήσει.

Στα 30 χρόνια της λειτουργίας του, εκπληρώνοντας απόλυτα τον θεσμικό ρόλο που υπαγορεύεται από τα άρθρα του καταστατικού του, αλλά και υλοποιώντας πλήρως την κοινωνική αποστολή που διέπει την έννοια του «Ολυμπιονίκη», ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έχει να επιδείξει πλούσια αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική δράση. Με σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα μέλη του Σ.Ε.Ο. εργάζονται διαρκώς για την εξάπλωση των Αξιών και Ιδεωδών του Αθλητικού και του Ολυμπιακού Κινήματος, τη συνεχή ενασχόληση των Νέων με τον Αθλητισμό, τη δημιουργία και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, την διεθνοποίηση του κινήματος των Ολυμπιονικών, την υποστήριξη των φορέων του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού. Ακόμα αναπτύσσουν πολύπλευρη αθλητική-κοινωνική δράση με σειρά θεσμοθετημένων εκδηλώσεων-παρεμβάσεων στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στον εθελοντισμό, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικά σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην προσπάθεια νέων για απεξάρτηση από τις εξαρτήσεις και στην ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών στην περιφέρεια.