Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για τους Διακριθέντες Αθλητές

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους, πραγματικά μας αιφνιδίασε.
 
Το ΔΣ του ΣΕΟ ως ένας εκ των εκπροσώπων του Ολυμπιακού και κυρίως του Αθλητικού κινήματος της χώρας, κρίνει σκόπιμο να τοποθετηθεί για το θέμα ως ακολούθως:
 
1. Η εισαγωγή των Διακριθέντων Αθλητών (που πληρούν τις προϋποθέσεις) στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι επιβράβευση και όχι δώρο, την οποία την λαμβάνει μόνο όποιος έχει εργαστεί σκληρά μέσω του αθλητισμού, όπως ακριβώς κάνουν εκατοντάδες άλλοι εκπρόσωποι της αριστείας μέσω της ειδικότητάς τους.
 
2. Η εισαγωγή των Διακριθέντων Αθλητών (που πληρούν τις προϋποθέσεις) στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε κορυφαίο επίπεδο και να αναδείξουν την χώρα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, φέρνοντας επιτυχίες που πάντα χαροποιούν όλους τους Έλληνες.
 
3. Η εισαγωγή των Διακριθέντων Αθλητών (που πληρούν τις προϋποθέσεις) στα ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού των εισακτέων, το οποίο σημαίνει ότι δεν στερείται η θέση από κάποιον άλλο αριστούχο μαθητή, ενώ σε περίπτωση παρατυπίας εκ μέρους αθλητή, είμαστε οι πρώτοι που θα πούμε για την αποκατάστασή της.
 
4. Η απόφαση αυτή συμπίπτει με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών , η οποία επικράτησε στον τελικό του LEN Εuropa Cup, επί της αντίστοιχης της Ρωσίας, με σκορ 9-8. Πιστεύει άραγε κανείς ότι αυτά τα κορίτσια, με το υπόβαθρο της αποφασιστικότητας που τα διακατέχει, δεν πρέπει να έχουν ως κίνητρο κάποια μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια ή ότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις σπουδές της επιλογής τους και να διαπρέψουν στην επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν;
 
5. Με την απόφαση αυτή δυστυχώς θα ωθήσουμε τους αθλητές μας να φεύγουν ακόμη περισσότεροι για το εξωτερικό και τα ξένα πανεπιστήμια, όπου τους παρέχονται απλόχερα υποτροφίες πολλών χιλιάδων ευρώ.
 
Με βάση τα παραπάνω, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών προτείνει την άμεση νομοθετική ρύθμιση προς όφελος των Αθλητών και του Ελληνικού Αθλητισμού, ο οποίος είναι εντέλλει Εθνική υπόθεση, καθώς και την εισαγωγή του μαθήματος της Ολυμπιακής Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.