ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΟ – Συγχαρητήρια στην Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τις Αλεξάνδρα ΤΣΙΑΒΟΥ και Χριστίνα ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ για το Χάλικνο Μετάλλιο που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, το οποίο αποτελεί το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη Γυναικεία Κωπηλασία. Εν μέσω θερινής ραστώνης και οικονομικής κρίσης οι 2 αθλήτριές μας, μάς γεμίζουν αισιοδοξία και υπερηφάνεια με την επιτυχία τους. Τις ευχαριστούμε για τον ωραίο αγώνα τους και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ: Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου λοιπόν κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη γυναικεία κωπηλασία. Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για την Αλεξάνδρα Τσιάβου σε ισάριθμες παρουσίες στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο.
Πρώτη συμμετοχή στον τελικό και χάλκινο μετάλλιο στην παρθενική εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς για την αθλήτρια από την Καστοριά, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.