Ανακοίνωση για την παραχώρηση αθλητικών χώρων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ (ΣΕΟ) –

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 

Στο πλαίσιο της τροποποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Κηφισιάς “Ι. Ζηρίνης” υπέρ της εξυπηρέτησης  αναγκών Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (ΠΑΕ) που εδρεύει στην πόλη, τροποποίηση που καθιστά απαγορευτική την διεξαγωγή αγώνων Κλασικού Αθλητισμού στο εξής, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του σχετικά το μέλλον των ερασιτεχνικών κλάδων άθλησης και ειδικά του στίβου, κοιτίδα του οποίου αποτελεί ο χώρος για πάνω από ογδόντα χρόνια.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με την αποκλειστική παραχώρηση  στην εν λόγω ΠΑΕ βασικών μερών του σταδίου για την διεξαγωγή ακόμα και προπονήσεων όπως αίθουσες ενδυνάμωσης, αποδυτήρια κλπ, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο σύνολό του. Με αυτούς τους όρους, δεν αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί αφενός να διατηρηθεί σε ισχύ η βούληση του δωρητή του Ι. Ζηρίνη για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την και αφετέρου έννοια του αθλητισμού ως αγαθό για όλους τους πολίτες επ’  ωφελεία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Από τις Αρχές μιας πόλης όπως η Κηφισιά η οποία απέναντι στον επαγγελματικό αθλητισμό έχει παραθέσει όχι μόνο χιλιάδες αθλητές (στιβικούς και άλλων αθλημάτων) αλλά και δεκάδες πρωταθλητές, ανάμεσά τους και Ολυμπιονίκες περιμένουμε να μεριμνά για την ευημερία όλων των μελών της αθλητικής οικογένειας άσχετα με το οικονομικό τους αποτύπωμα ώστε να μην προκαλεί αποκλεισμούς με τις επιλογές της.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας

                                                       Σταυρούλα Ζυγούρη                                    Σωτήριος Τράκας

Top