Αιμοδοσία Λυκόβρυσης – Πεύκης με την συμμετοχή Ολυμπιονικών

Με εξαιρετική επιτυχία, την συμμετοχή Ολυμπιονικών και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε χθες, 19 Σεπτεμβρίου η εθελοντική αιμοδοσία του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου) από τις 10:00 πμ ως τις 8:00 μμ. και έχει ως στόχο την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος και της τράπεζας αίματος του νοσοκομείου παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Ειδικότερα, μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού κας. Παναγιώτα Σοκορέλη η Ειδική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) κα Χαρά Καρυάμη και η Πρόεδρος του ΣΕΟ κα. Βούλα Ζυγούρη συμμετείχαν στην διαδικασία της αιμοδοσίας το πρωί της Δευτέρας. Μαζί με την Αντιδήμαρχο, έδωσαν αίμα και συνομίλησαν με του δημότες σχετικά με την ανάγκη ανάπτυξης εθελοντισμού αιμοδοσίας  σε τακτική βάση στη χώρα μας ως αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας πολιτικής για τη φροντίδα της υγείας.

Κατά την διάρκεια της δράσης η Πρόεδρος του ΣΕΟ συνεχάρη την δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία της οργάνωσης εθελοντικής αιμοδοσίας, αφού η συλλογή αίματος από εθελοντές μη αμειβόμενους αιμοδότες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μια ασφαλή και επαρκή παροχή αίματος αλλά και για την εν συνόλω μέριμνα για προαγωγή της ευζωίας μεταξύ των δημοτών.

Στο ίδιο πλαίσιο η κα Καρυάμη συνεχάρη την κα Σοκορέλη για την αρτιότητα της διοργάνωσης και όλους τους δημότες για την μαζικότητα της συμμετοχής τους και την αλληλεγγύη τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Top