ΑΘΛΗΤΙΣΜOΣ-ΔΙΑΤΡΟΦH-ΖΩH

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική και αθλητική εκδήλωση με θέμα <Αθλητισμός-Διατροφή-Ζωή> το Σάββατο 5/6 στη Σύρο.

Το πρωί στον κήπο του παλαιού δημαρχείου Ποσειδωνίας έγιναν εισηγήσεις για τις ευεργετικές επιδράσεις της σωστής διατροφής και άσκησης από τον Καθηγητή Ιατρικής κ.Χανιώτη Δημήτριο, τον Πρόεδρο της ΕΛΔΕ κ.Γρηγοράκη Δημήτριο, τον Διδάκτορα του Χαροκόπειου κ.Αρναούτη Ιωάννη, το Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μπολώνια κ.Αλιφιεράκη Μανώλη.

Χαιρετισμούς απήυθυναν ο Υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού κ.Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Πατούλης, ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ κ.Μαυρίκος, η εκπρόσωπος της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής Σμήναρχος κ.Μιχοπούλου, η Τμηματάρχης Αθλητισμού Ελληνικής Αστυνομίας κ.Καρπαθάκη, η Αντιπρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών κ.Νιαγκουάρα, ο Γ.Γ. Εθνικού Συμβουλίου Νεολαιας κ.Μαριδάκης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ.Ρούσος, ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ.Λειβαδάρας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το δρομικό δρώμενο στην Ερμούπολη, με εκατοντάδες άτομα και κάθε μέτρο ασφαλείας, ενώ από θαλάσσης ακολουθούσαν τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Του αθλητικού δρώμενου ηγήθηκαν οι Ολυμπιονίκες κ.Νιαγκουάρα, κ.Μπακογιάννη, κ.Καραγιανοπούλου,οι Παγκοσμιονίκες κ.Καρπαθάκη και κ.Μπουγιούρης και η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ.Δασκαλάκη.

Τελούσε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ενωσης Διαιτολόγων Ελλάδος, του ΕΒΕΠ, του Πανελλήνιου συλλόγου εφοδιαστών πλοίων-εξαγωγέων, του Εθνικού συμβουλίου νεολαίας, της ΕΣΟΑ, του ΠΟΙΑΘ.

Διοργανώθηκε από την πολυβραβευμένη διεθνώς Επιστημονική επιτροπή προώθησης κρητικής διατροφής σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου.

Υποστηρικτές το θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, η Daskalakis congress and travel, η Blue Star και o Nαυτικός όμιλος Σύρου.