Αγγελική Γερολύμου

Η Αγγελική Γερολύμου (Πάτρα, 22 Ιανουαρίου 1982 -) είναι μια από της κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της υδατοσφαίρισης. Αγωνίζεται στη θέση της περιφερειακού.

Βιογραφία

Η Αγγελική Γερόλυμου κατάγεται από την Πάτρα. Γεννήθηκε το 1982 στην Πάτρα. Ασχολήθηκε με την αγωνιστική κολύμβηση ως 16 χρονών και έγινε αθλήτρια υδατοσφαίρισης από το 1997 με το πρώτο της σωματείο Ποσειδών Πατρών. Αγωνίζεται με τον Ν.Ο.Β. (Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης) από το 2007 και είναι μέλος της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης από το 2006. Είναι τελειόφοιτη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής. Παράλληλα έχει αναλάβει από το 2013 την προετοιμασία φυσικής κατάστασης αθλητών και αθλητριών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης.

Το ψευδώνυμο της Αγγελικής στον χώρο της υδατοσφαίρισης είναι “πιστολέρο” ή “μπομπέρ”. Ανάμεσα στους συμπαίκτες της η προσφώνησή της είναι “Γερό”. Μια σύντμηση του επιθέτου της. Το ” Γερό” το χρησιμοποιεί πολλές φορές και υπογράφει με αυτό.

Παράλληλα με την αγάπη της για τον αθλητισμό ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια με τον χώρο της εκγύμνασης – fitness. Σπούδασε σε ιδιωτικό κολλέγιο για την Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής στον χώρο των γυμναστηρίων και απέκτησε ειδικότητες πάνω στην εκγύμναση μέσου ασκούμενου και αθλητών. Σχεδίασε και οργάνωσε το Fitness Club του Ν.Ο.Β. (Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης) και διδάσκει ομαδικά μαθήματα Aqua -γυμναστικής στο νερό και δυναμικά ως group trainer και personal trainer.

Η συμμετοχή της σε καινοτόμες ιδέες γύρω από την άθληση και το Ολυμπιακό ιδεώδες την οδήγησε στην δημιουργία του πρώτου εξωτερικού γυμναστηρίου στην Ελλάδα που βρίσκεται στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών “Ιωάννης Φωκιανός”.

Συλλογικές διακρίσεις

Με τον σύλλογό της έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος, τα έτη 2006, 2007, 2010 και το 2012. Επίσης, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε τα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Champions Cup) τα έτη 2009 και 2010.

Εθνικές διακρίσεις

  • 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, 2008
  • 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, 2010
  • 1η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, 2011
  • 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόβεν, 2012

Προσωπικές διακρίσεις

  • Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υγρού στίβου ανεδειξε την Αγγελική Γερολύμου μια από της κορυφαίες αθλήτριες για το έτος 2010 που προκύπτει από την ψηφοφορία των εκπροσώπων των 51 εθνικών ομοσπονδιών-μελών της.
  • Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας και οι Σύνδεσμοι Διαιτητών και Προπονητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας καθώς και ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας 23 Ιανουαρίου 2012 βραβεύσανε μεταξύ άλλων την Αγγελική Γερόλυμου, παγκόσμια πρωταθλήτρια πόλο 2011 καθώς είναι η μοναδική αθλήτρια από την Πάτρα που ανέβηκε στο κορυφαίο βάθρο του κόσμου στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σαγκάη.

 

https://www.olympedia.org/athletes/114106

 

Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνο 2008

Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών Σαγκάη 2011

https://www.gazzetta.gr/polo/2029346/deka-hronia-apo-ton-thriambo-tis-ethnikis-polo-gynaikon-sti-sangkai-pics