Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (Φωτογραφίες και Video)

Έκοψε την πίτα του ο ΣΕΟ (Φωτογραφίες και Video)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά εκτυλίχθηκε στο κλειστό γήπεδο του συλλόγου “Αθηνά” στο Ολυμπιακό χωριό.

Εκεί ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έδωσε συνέχεια σε μία παράδοση χρόνων, κόβοντας την ετήσια πίτα του για τη νέα χρονιά. Τεράστια ονόματα, μεγάλοι αθλητές καθώς και άτομα από το χώρο της πολιτικής παρευρέθηκαν στην εκδήλωση κάνοντας το γεγονός ακόμα πιο φωτεινό.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του προέδρου του ΣΕΟ, Δημοσθένη Ταμπάκου, ο οποίος τόνισε τη σημασία του αθλητισμού για την παιδεία αλλά και την υγεία της χώρας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Γενική Γραμματέας του συλλόγου ολυμπιονικών, Εύη Μωραϊτίδου, η οποία στάθηκε στη ανάγκη του να μείνουν τα νεαρά παιδιά κοντά στον αθλητισμό, ώστε να συνεχίσει αυτός να αποτελεί βασικό πυλώνα της χώρας και τα επόμενα χρόνια.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι βραβεύσεις της βραδιάς. Ο πρώτος που βραβεύτηκε, ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, για τη βοήθεια που παρείχε σχετικά με τη διαμονή των αθλητών στο Λονδίνο στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στη συνέχεια εκτυλίχθηκε μία από τις σημαντικότερες και πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης. Ο μοναδικός επιζών του υποβρυχίου “Παπανικολής”, κ. Νίκος Τασιάκος, παρέλαβε τιμητική διάκριση από τον τελευταίο εν ζωή Ολυμπιονίκη, κ. Γιώργο Ρουμπάνη. Τη σημασία του γεγονότος αναδεικνύει το παρατεταμένο και ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα του κοινού για τους δύο, αυτούς, πολύ μεγάλους άνδρες.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τη βράβευση όλων των Ελλήνων Ολυμπιονικών του Λονδίνου, με το κλειστό γήπεδο να γεμίζει από αστέρες του Ελληνικού αθλητισμού.

Το χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, εκπροσώπησαν ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και ο Νίκος Δεληγιάννης, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τον πρώην αρχηγό της εθνικής, Γιώργο Μαυρωτά, για την εν γένει προσφορά τους στον ελληνικό υγρό στίβο. Θυμίζουμε πως οι τρεις αθλητές, ανακοίνωσαν μετά τον τέλος των αγώνων την από κοινού απόφαση τους να αποσυρθούν από την εθνική ομάδα.

 

Παράλληλα, παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι δύο αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης, η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη, οι οποίες βραβεύθηκαν για την 8η θέση που κατέλαβαν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Το παρόν στο σημαντικό αυτό γεγονός έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πύρρος Δήμας, ο Γιώργος Σιγάλας, η Τατιάνα Καββαδία καθώς και άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στερεώματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίσης επιδείξεις από την ομάδα της ενόργανης γυμναστικής του συλλόγου “Αθηνά” , υπό τις οδηγίες της Εύας Χριστοδούλου προπονήτριας και χάλκινης Ολυμπιονίκης του Σίδνευ, καθώς και επίδειξη ενός αγώνα ελεύθερης πάλης από την αντίστοιχη ομάδα του συλλόγου, υπό της οδηγίες της 4ης Ολυμπιονίκης στους αγώνες της Αθήνας, Βούλας Ζυγούρη.

Το γεγονός ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο αγιασμό και την κοπή της πίτας, με τους παρευρισκομένους να αποχωρούν ιδιαίτερα χαρούμενοι αλλά και συγκινημένοι από μια βραδιά αναμνήσεων.  

https://web.archive.org/web/20130813103607/www.aquaticsnews.com/ekopse-tin-pita-toy-o-seo-videophotos