Έκθεση Ολυμπιακών κειμηλίων Καλαμάτας

Την συμβολική ημέρα της επετείου της συμπλήρωσης 117 χρόνων από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, επέλεξαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Elite City Resort Καλαμάτας και ο συλλέκτης Τάσος Παπαδόπουλος, για να παρουσιάσουν στο κοινό της Μεσσηνίας, την Έκθεση «Κειμήλια Συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων». Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες, σε εύρος ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και θα βρίσκεται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Elite City Resort.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε η Έκθεση να παραμείνει έως τις 31 Αυγούστου 2013, όμως η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, έκανε τους διοργανωτές να αποφασίσουν την επ’ αορίστου συνέχισή της.

Κατά την Συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε των εγκαινίων, όλοι οι τοπικοί φορείς τόνισαν για την ανάγκη της αναβάθμισης των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και την δημιουργία νέων, προκειμένου να επιτευχθεί τόσο η αύξηση της ενασχόληση όλων των ηλικιών με τον αθλητισμό, όσο και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, που είναι από είναι ένα από τα ζητούμενα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Ο εκ των διοργανωτών της Έκθεσης και Διευθύνων Σύμβουλος του Elite City Resort και παλαιός αθλητής της σφαιροβολίας, κ. Νικήτας Κάρτσωνας, ανέφερε: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι κλιματολογικές συνθήκες, το γεωγραφικό σημείο, ο πολιτιστικός πλούτος, τα καταλύματα, η οδική και αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του Συνεδριακού, Ιατρικού, Θρησκευτικού και γενικά όλων των μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Το Elite City Resort είναι από τις λίγες ξενοδοχειακές μονάδες που έχει λάβει την πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο δείχνει το πόσο επενδύουμε στην ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού. Κατά τον ίδιο τρόπο πιστεύουμε ότι η Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού θα δώσει μία γενικότερη δυναμική στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας».

Πάνω στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη ανακοίνωσε την διοργάνωση Ημερίδας Αθλοτουρισμού, με την εμπλοκή παραγόντων της τουριστικής αγοράς ενώ παράλληλα γνωστοί Ολυμπιονίκες θα επιδείξουν τα αθλήματα τους στα παιδιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Elite και την θάλασσα που βρίσκεται μπροστά από αυτό. Η κα Κοζομπόλη καταλήγοντας τόνισε: «Πιστεύω ότι η έκθεση «Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων», σε συνδυασμό με σειρά δράσεων που ο Σύλλογος μας προγραμματίζει, θα αποτελέσει ερέθισμα, ιδιαίτερα για την νέα γενιά, τόσο για την ανάπτυξη του Αθλητισμού και την προαγωγή των αξιών που αυτός επιφέρει, όσο και για την δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας και ευεξίας, που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας».

Μπορείτε να επισκεφτείτε την Έκθεση «Ολυμπιακών Κειμηλίων», σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντός των εγκαταστάσεων του Elite City Resort, Nαυαρίνου 232, Καλαμάτα.