Μουρούτσος Μιχάλης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ! Ο Μιχάλης Μουρούτσος είναι πρωταθλητής του Ταε κβο ντό, που αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 58 κιλών το 2000, ενώ το 2004 στην Αθήνα, κατέλαβε την 5η θέση.

Έγινε ο πρώτος αθλητής (χρονολογικά, καθώς η κατηγορία του διεξήχθη πρώτη στο Σίδνεϊ) που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο άθλημα αυτό στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 1980 στα Λαγκάδια Αρκαδίας και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο άθλημά του, όπως επίσης και έξι νταν. Ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα το 1987. Ομάδα του είναι ο Α.Σ. Δάφνης. Έχει βαθμό αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Το όνομά του έχει δοθεί τιμητικά στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Δάφνης.

Παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες:
2000, Σίδνεϊ: 1ος- Χρυσό μετάλλιο
2004, Αθήνα: 5ος 

Άλλες διεθνείς διακρίσεις:
2000, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα , Πάτρα:1ος- Χρυσό μετάλλιο
2003, 2005: Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 5ος
2005, Πανεπιστημιάδα: 3ος – Χάλκινο μετάλλιο

Ο Μιχάλης Μουρούτσος έχει πολύ έντονη και αξιόλογη κοινωνική δράση. Στο παρακάτω εμφανίζεται στο leading role μίας άκρως συμβολικής χορογραφίας που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (σε συνεργασία με την Γκαλένα Βελίκοβα) κατά του παιδικού εκφοβισμού και υπέρ των σκοπών του Make a Wish, που παρουσιάστηκε στον τελικό της τηλεοπτικής εκπομπής Dancing With the Stars 3: